W3LAB
Rendszer üzenet
-

Tel./fax: +36 1/ 375-8154 | info@viragposta.hu
Follow us on Facebook Google Plus YouTube
Orchideák, mini orchideák...

Orchideák, mini orchideák...


Ez a termékünk sajnos elfogyott! Bővebben

Orchidea Virágküldés – elegáns ajándékok a Virágpostától

Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?

Van, akinek már egész gyűjteménye van, mégis ezeknek a szépségeknek az ajándékozásával nem lehet melléfogni.
Mi a Virágpostánál rendelt orchideákat kaspóban ízléses, kreatív díszítéssel szállítjuk. Igyekszünk a virágokat a
kiegészítőkkel még különlegesebbé tenni, „alkalmi ruhába öltöztetni”, de figyelünk arra is, hogy a díszítés ne legyen
túlzó és hagyja érvényesülni a virág különleges, könnyed, elegáns vonalait.

A fenti fajták mellett örömmel vállaljuk különlegességek beszerzését is (bár nem vagyunk „orchideavadászok). Írja meg nekünk a fajta nevét vagy a képét és igyekszünk beszerezni.

Sajnos egy orchidea sem virágzik örökké. 6-8 hét virágzás után a virágok általában maguktól leesnek.
És most? Irány a kuka? Semmiképpen!


Az orchidea tartása nem igényel különlegesebb szakértelmet, de érdemes pár dologra odafigyelni, hogy virágunk, tovább szép legyen és újra virágozzon.

Őszintén elmondom, hogy nem vagyok orchidea szakértő, de szívesen megírom mindazt, amit az elmúlt 15-16 év tapasztalatából leszűrtem, és megtanultam. A sokféle orchidea faj közül a leírtak elsősorban a phalaenopsys, azaz lepkeorchideára vonatkoznak.


Az orchidea locsolása:

Ha egy szóban írnám: mértékkel! Az orchideák jó része a természetes élőhelyén élősködő faj, a fák kérgén vagy a talaj legfelső laza rétegében megkapaszkodva élnek, sokat hasznosítanak a levegő páratartalmából, így jó nekik a spriccelés, a párás levegő, de nem kell nekik sok víz. Én magam azt tapasztaltam, hogy legkönnyebben a sok vízzel lehet „kivégezni” az orchideát. Szállodákban gyakran tapasztaltam, hogy az első héten már túllocsolt orchideát – mivel látták, hogy nem érzi jól magát – újra jól meglocsolták. Így „sikerült” elérni, hogy szűk két hét alatt az összes virágját ledobja, miközben alulról tocsogott a vízben. Tehát: kevés víz. Sokan alkalmazzák azt, hogy a cserepet egy fél órára vízbe merítik, hogy az ültetőközeg (ami nem föld, hanem egy speciális háncs-fakéreg keverék)  és a gyökérzet megszívja magát vízzel, aztán magasítós kaspóban kicsöpög a víz.

Fontos megemlíteni a növények életciklusát: eredeti élőhelyükön rendszerint a száraz évszakban, az orchideák pihenőt tartanak. Ebben az időszakban nem fejlődnek, nem virágoznak, vízigényük minimálisra lecsökken. Virágzás után is egy legalább 4 hetes pihenőidőt kell adni a növénynek amikor sokkal kevesebbet öntözzük. Ez idő alatt elég lehet a rendszeres spriccelés is, de figyeljük, hogy a levelek ne kezdjenek el ráncosodni.

Az optimális kaspó

Az orchideáknak való kaspóban belülről van egy kis magasító, a fölösleges víz így ki tud csöpögni és megakadályozza, hogy a gyökerek vízben álljanak. Az orchideát általában átlátszó műanyagban árulják. Ez azért van, mert a növény a gyökerein keresztül is fotoszintetizál, ezért a legjobb, ha a kaspó is átengedi a fényt. Ha ilyen nincs, akkor jó a magasítós kerámia kaspó is.


Újravirágoztatás? Hogyan?

Az első lépés: visszavágás a virágzás után. A virágon csupasz szárak maradtak. A szárakon csomók, bütykök láthatók amelyeket szemnek nevezünk. A szárat vágjuk vissza a második szem fölött, amit a gyökértől számolunk.

Az újravirágzást megelőzi általában egy 2-3 hetes időszak amikor orchideának egy kicsit hűvösebb környezetbe kell kerülnie, ahol az éjszakai hőmérséklet 15 fok körül van. Ha nyáron kint volt a szabadban, (de nem a tűző napon!) akkor hagyjuk kint addig amíg az éjszakai hőmérséklet lemegy a 10-12 fokra.
Ha a virág a nyarat a lakásban tölti, akkor a fűtési szezon előtti éjszakai hőmérséklet csökkenés is elég lehet, hogy beinduljon a virágzás. A Phalaenopsysokat 15 fokos éjszakai hőmérsékleten hagyjuk kb. 20 napig,
A másik, bár kevésbé jó, megoldás ha áthelyezzük egy olyan világos helyiségbe, ahol a hőmérséklet 15 fok körül van.  

Ha ősszel nem kapja meg  a növény a fenti „hidegsokkot”, előfordulhat, hogy egész évben nem fog virágozni.

A tápoldatozás is fontos a virágzáshoz. A 4 hetes pihenőidő után hetente lehet adni speciális, folyékony orchidea tápoldatot a növénynek. Az adagolás általában pontosan le van írva a tápok csomagolásán. Amikor a bimbók megjelennek érdemes áttérni az enyhébb tápoldatozásra. Innentől a korábbi táp mennyiségnek nagyjából a harmadát érdemes beletenni ugyanannyi vízbe.

Fényigény:
A phalaenopsys szereti a világos, de nem tűző napos helyet.

Persze a fentiek mellett legalább ilyen fontos a tapasztalatok gyűjtése és a megfigyelés.

Orchideát tartani és újravirágoztatni nem egy ördöngösség! Nekünk most március végén 6 virágunk van újravirágzásban otthon. Őket egyszerűen csak hazavittünk az üzletből elvirágzás után. Időnként megspricceltük, aztán „egyszercsak” elkezdtek virágozni.

Bízom benne, hogy a fentiek Önnek is segítenek, hogy minél több öröme
legyen ezekben a csodálatos pillangókban! Sok sikert kívánok és örömmel
várom az Ön orchideás képeit, tapasztalatait is a facebookunkon!

Szabó Róbert, Virágposta cégvezető

Illatos hunyor

Fürtös gyöngyike

Sáfrány-krókusz

Nárcisz

Jácint

Tavaszi kerti virágok!

A hunyor, a hóvirág, a tőzike, a fürtös gyöngyike a tavasz hínökei.

Majd jönnek a jácintok, nárciszok, tulipánok, árvácskák, krókuszok, melyeket az első tavaszi napsugarak csalogatnak ki a földből. Ahhoz hogy a fent említett virágokban tavasszal a kiskertünkben gyönyörködhessünk, már ősszel kell egy kicsit munkálkodnunk!  A tavasszal nyíló hagymák ültetési ideje októbertől a fagyok beálltáig lehetséges. Virághagymákat kb. 10 cm mélységben ültessük el.

A tavasszal nyíló hagymás virágok hajtathatók, ami azt jelenti, hogy akár karácsonyra vagy már februárban is lehet virágzó jácintunk, tulipánunk, nárciszunk a lakásban. A Virágpostán ezeket a kedves cserepes tavaszi virágokat ajánljuk virágküldésre, hogy még a csípős télben is egy kis tavaszi vidámságot varázsolhassunk.

Hogyan lehet saját virágzó nárcisza, jácintja?

Megrendelheti a Virágpostánál Nevetés  vagy:
A hagymákat októbertől ültesse cserepekbe, kosarakba. A vízelvezetésről gondoskodni kell. Laza szerkezetű, homok- tőzeg keverék a legjobb. A hagymákat úgy ültesse el, hogy csak egyharmad része kerüljön a föld alá, a többi a föld felett legyen. Borítson minden cserépre egy cserepet, és tegye őket, sötét fagymentes, de hideg helyre. A pince ideális erre a célra, de egy fűtetlen szoba vagy lépcsőház is megteszi.  A kívánt virágzási idő előtt 4-5 héttel vigye a cserepeket meleg helyre (20-25 fok), de a sötétítést még nem szabad megszakítani. A sötétítő cserepet csak akkor vegye le róla, ha a virágszár már legalább 10 cm.

Virágposta - Virágküldés Budapest, virágküldés Magyarország
Országos virágküldés, virágrendelés, virágkiszállítás: akár aznapi kézbesítéssel Budapestre és környékére, és vidékre egész Magyarország területén.

Webshopunkban több mint 120 féle csokor, tál és virágkosár közül választhat! Kínálatunkban megtalálató sokféle elegáns dobozos rózsa kompozíció, orchidea csokor, rózsacsokor, virágkosár, és természetesen megemlékezési virágok, koszorú megrendelésére is van lehetőség.

Virágküldés garanciával! A Virágposta minden kiszállított virágküldeményre egyedi garanciát vállal: amennyiben a megrendelő vagy a címzett az átadáskor vagy a kiszállítást követő 48 órában jelzi felénk, hogy a kiszállított virág nem nyerte el a tetszését, nem elégedett a minőségével, a kiszállított csokrot minden további vita vagy magyarázkodás nélkül kicseréljük!

Célunk, hogy a kiszállított virág minden esetben különleges élményt és örömet szerezzen a címzettnek. Megrendelőink elégedettségének is köszönhetően 2000 óta működő virágszolgálatunk több, mint 50.000 virágküldeményt szállított ki szerte az országban!

A virágküldés különlegessége: ünneppé varázsoljuk a hétköznapokat, feledhetetlenné tesszük az ünnepeket.
Fedezze fel Ön is a Virágküldés Varázsát!


A weboldalon cookie-kat/sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. A coockie-k személyek azonosítására nem alkalmasak. Részletes leírás